fbpx
Taste of Sound
+
Högbo Brukshotell

Elements of Nature

Den ultimata middagsupplevelsen där herrgården i Högbos matsal förvandlas med magnifik ljussättning, videoprojektioner, specialeffekter, samt ljudlandskap och musik som förstärker smakerna.

Prisbelönade duon Moneeo har tillsammans med Högbo brukshotells kök utvecklat denna middagsföreställning som inte liknar något annat du upplevt.

En 9-rätters upplevelsemiddag för alla sinnen, där du bjuds in till en gastronomisk resa som utspelar sig under ett dygn. Från känslan av en tidig morgontimma, där du upplever de fyra elementen; jord, eld, luft och vatten i perfekt samspel med årstiderna, till där du i sinnet är åter tillbaka en tidig disig morgon. De fyra elementens värld – En gastronomisk resa, om så bara för en kväll. Minnesvärd!

”Om man är ute efter något spektakulärt och något som man aldrig tidigare upplevt i matväg så är det helt rätt”
Sveriges första Immersive Sonic Dinner Experience

Immersive = Du kommer som gäst att omslutas och befinna dig mitt i en färgstark helhetsupplevelse av ljusdesign, videoprojektioner, musik och specialeffekter.

Sonic = Betyder ”ljudande”. Specialkomponerade ljudlandskap och nyskapande musik.

Dinner Experience = Middagens smaker förstärks av de ljud, ljus, musik och rörliga bilder till en gastronomisk upplevelsemiddag för alla sinnen.

” Gå, bara gå om du får chansen!
Det är en helhetsupplevelse, inte en middag.
Ett skådespel. Något du kommer att minnas.
Eller kort och gott: Jävligt gott och häftigt! ”
Moneeo, musiken, och konceptet.

Per & Iréne Moneeo har som ett par av de första tonsättarna i världen valt att specialisera sig på att komponera musik för middagar, baserat på neurovetenskaplig forskning. För sin bok Krydda med Musik har duon belönats med Svenska Måltidsakademiens pris Årets Pionjär, samt fått utmärkelsen Best in the World på den internationella prisgalan Gourmand Awards i Yantai, Kina.

Idén till Elements of Nature har Moneeo haft i flera år. De har tidigare producerat storskaliga middagsupplevelser för hundratals gäster, ofta i samarbete med Högbo Bruk. Nu vill de skapa storslagna, exklusiva middagar för endast ett fåtal gäster per kväll.

– Det här är allt annat än avskalat, konstaterar Moneeo. Vi har utformat en upplevelse som definitivt inte är för alla. Men vill du uppleva något unikt och följa med in i en värld där man omfamnas av ljus, projektioner och ett ljudlandskap som förstärker smakerna i alla de rätter som serveras, då har du helt hittat rätt!

Plats: Högbo Brukshotell, Nya Herrgården.

Längd: ca 3,5 timmar
Antal rätter: 9

Pris: inkl anpassade drycker (utan alkohol) 2250kr

Vill du få veta när Elements of Nature framförs nästa gång?

fyll i dina uppgifter här nedan så kontaktar vi dig när nästa middagsföreställning äger rum:

” En middag som innehåller musik, ljus och färg. Underbara intryck som måste upplevas på plats ”
” Fantastiskt nyskapande och häftigt! ”